torsdag 4 augusti 2011

tapetsera/klistra screentryck

Fråga: Jag funderar på att trycka på papper och sedan tapetsera på. Papper som går att tapetsera är det material som jag funderar över, kanske GP-pappret funkar? (Annars köpte jag en rulle papper på barnavdelningen på Ikea.)

Svar: För att kunna "tapetsera trycken" är det bäst med tunnt papper. GP-pappret som du kallar det (makulaturpappret i rulle) funkar finfint för ändamålet. Kom bara ihåg att det pappret inte är syrafritt och dessutom åldras (gulnar) snabbt. Makulaturpappret går dessutom lätt sönder och kan som många tunnare papper bli ganska buckligt när man trycker stora sammanhållna ytor (vilket kan slätas ut när man klistrar upp det, men det kan vara lite svårare att passa lager). Andra papper man kan använda är tunnare vanliga papper, som IKEA-rullen du nämnde. Man kan ockå köpa vitt golvtäckarpapp eller rispapper (båda finns på t ex Inex) i rulle. Fördelen med rispapper är att det inte blir buckligt - men det är ju lite transparent så man ser materilate under igenom (kan var fint i vissa fall).Vill man jobba på bättre papper som är tunt och finns på rulle - köp syrafritt ritpapper (finns på Inex, inte särskilt dyrt)

Råd: tryck din bild på flera alternativ: t ex GP-pappret , Ikea-rullen, rispapper och golvtäckarpapp. Så har du garderat dig (GP-papper och golvtäckarpapp finns på KKV, samt lite rispapper.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar